توصیههایی برای افزایش تولید شیر در دامداریها
یک عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان راهکارهای افزایش تولید شیر را تشریح کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «بهروز یاراحمدی» اظهار کرد: در ایران نیز با توجه به رشد جمعیت کشور و افزایش تقاضا برای شیر و فرآوردههای آن میزان تولید شیر افزایش یافته و از ۲.۸ میلیون تن در سال ۱۳۶۰ به ۱۰.۸ ۱۲۲ میلیون تن در سال ۱۳۹۰ رسیده است.
این محقق با اشاره به وضعیت تولید شیر در استان گفت: پرورش گاو های شیری استان علیرغم پشت سرگذاشتن مشکلات ناشی از عدم برنامهریزی، نامناسب بودن خدمات حمایتی ناهماهنگ بودن برنامههای اجرایی کمبود نسبی اعتبارات و تسهیلات اختصاص یافته به این بخش در دو دهه اخیر از رشد نسبتا مناسبی در زمینه اشتغالزایی و تامین محصولات دامی مورد نیاز استان داشته است.
این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان خاطرنشان کرد: استفاده از تکنیکهای مدیریتی برای اعمال مدیریت تغذیه اقتصادی که توام با تولید اقتصادی و حفظ سلامتی دام باشد بیشترین سهم را در موفقیت پرورش گاو دارد.
وی اضافه کرد: از آنجا که شیر و فرآوردههای لبنی از جمله بهترین منابع تامین پروتئین و کلسیم محسوب میشوند در همه نقاط دنیا در زمینه تولید تجارت و مصرف بهینه آن سرمایهگذاریهای قابل توجهی صورت میگیرد.
یاراحمدی در خصوص راهکارهای افزایش تولید شیر افزود: هر یک کیلوگرم افزایش در تولید شیر معمولاً معادل ۲۰۰ کیلوگرم در طی دوره شیردهی بوده اما چون اشتهای دام عقبتر از نیاز حقیقی بوده در مرحله یک (حداکثر تولید شیر) بالانس مواد مغذی منفی است.
این عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان یادآور شد: در طی این مرحله شیردهی هدف آن است که بهمنظور کاهش کمبودهای تغذیهای مصرف مواد غذایی با حداکثر سرعت ممکن افزایش یابد اما تغییر در جیره نباید با چنان سرعتی انجام گیرد که موجب بروز ناراحتیهای گوارشی و کاهش اشتها شود.
وی خاطرنشان کرد: وقتیکه استرس زایمان تمام شد معمولاً میتوان مقدار مصرف غلات را افزایش داد.
یاراحمدی افزود: اگر از جیرههای کاملاً مخلوط شده استفاده میشود بهتدریج نسبت کنسانتره به علوفه را تا حداکثر ۲۰ تا ۴۰ افزایش داد.
نظر دهید